https://www.vistapeyzaj.com/wp-content/uploads/2020/05/izmir-rulo-cim.jpg
Havuz Bakımı Nasıl Yapılır

İnsanlar; bilhassa sıcak havalarda serinlemek adına havuzları tercih ederler. Bu noktada, havuzların birçok insan tarafından kullanılmasından dolayı ciddi bir temizlik ve bakım işlemlerine ihtiyaç duyduğunu söylemek gerekir. Sağlıklı bir havuz deneyimi yaşamak adına gerekli temizlik işlemleri ivedilikle yapılmalıdır.

Açık havuzların üzerleri; kullanımın ardından örtülmelidir. Fakat, bu yöntemin çok fazla uygulanmadığını söylemek gerekir. Bu noktada, havuzların içinin insan sağlığına herhangi bir etkisi olmayan kimyasallar tarafından temizlenmesi gerekmektedir. Bu sayede, havuz fonksiyonlarının çalışır durumda olması sağlanmalıdır. Havuz bakımının nasıl yapılması gerektiği ve hangi dönemlerde nasıl işlemlerin uygulanması konusu oldukça önemlidir.

Havuz Dolumu Öncesi Nasıl Temizlik Yapılmalıdır?
Havuz doldurulmadan önce havuzun taban ve kenarlarının fırça yardımıyla yıkanması gerekmektedir. Bu sayede, yosun, kireç ve yağ kalıntılarından arındırılmaları söz konusu olmaktadır. Bu işlemin tamamlanmasının ardından havuzun her yerine yosun önleyici kimyasal sürülmektedir. Ardından, bir saat süreyle beklenmektedir.

Havuzun temizlenmesinin ardından temiz suyla doldurulması işlemine geçilmektedir. Havuz; uygun PH seviyesine getirildikten sonra bir gün süreyle beklenmektedir. Bu noktada, PH ayarının yapılması kısmına ayrıca değinmek gerekir. Havuz sularında ideal PH seviyesi; 7.2 ile 7.6 arasında değişmektedir. Test sonuçlarının yüksek veya düşük olmasına göre birtakım kimyasalların eklenmesi söz konusu olmaktadır.

Havuz Temizliği Nasıl Yapılır?
Havuz temizliği; asla ertelenmemesi gereken bir konudur. Havuz kimyasallarından birisi olan klorun havuza eklenmesi yalnızca suyun temizliğine etki etmektedir. Bilhassa havuzun yüzey kısmında bulunan kirlerin klor tarafından temizlenmesi mümkün değildir. Klor başta olmak üzere bromin ve diğer kimyasallar yalnızca havuzun suyunu temiz tutmaktadır. Bu noktada, detaylı bir temizlik için farklı aktiviteler yapmak gereklidir.

Yosun ve kireçlenme olmaması için havuzda günlük, haftalık ve aylık bakımlar yapılmalıdır. Bilhassa havuz suyunun düzenli olarak filtreden geçmesi şarttır. Buna ek olarak, havuz suyunun berraklığı için havuzun belirli aralıklarla boşaltılması, yüzeylerinin gerekli ekipmanlarla temizlenmesi ve tekrar doldurulması gerekmektedir. Bu sayede, daha net bir berraklık elde edilmektedir. Bunun yanı sıra, havuz filtreleri; havuzun genişliğine ve havuzu kullanacak kişi sayısına göre kontrol edilmelidir. Bu bağlamda, yoğun bir şekilde kullanılan havuzların günde iki kez, normal sıklıklarla kullanılan havuzların ise günde bir kez kontrol edilmesi ve ters yıkama yapılması gerekmektedir.

Havuz temizliği yapılması noktasında belirli ekipmanlara ve malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. PH düşürücü, yosun giderici, klor, sıvı topaklayıcısı olmak üzere dört ana malzemenin her zaman havuz ortamında kullanılması şarttır. PH düşürücünün kullanılmadığı hallerde bakterilerin çoğalma riski de artış göstermektedir.

Havuz sahibi olanların altı aylık ve yıllık bakımlarını yaptırması büyük önem taşımaktadır. Otomatik havuz temizleme sistemine sahip olan havuz sahiplerinin daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında, yukarıdaki malzemeler kullanılarak etkin bir havuz temizliği yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir